Sök
Stäng denna sökruta.

Köpvillkor

Svensk Vattenanalys AB erbjuder ackrediterade vattenanalyser samt
erbjuder filtreringssystem för dricksvatten till privatpersoner och företag. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor. Svensk Vattenanalys AB förbehåller sig rätten till prisförändringar på hemsida och övriga publikationer utan föregående meddelande.

1. BESTÄLLNING & BEKRÄFTELSE
Genom att du godkänner Villkoren samtidigt som du lägger din beställning uppstår ett bindande avtal mellan Svensk Vattenanalys AB och dig som kund. I samband med att du lägger din beställning accepterar du även att du blir betalningsskyldig motsvarande orderns totalbelopp. Vid mottagen order skickas en orderbekräftelse via e-post.

2. BETALNINGSALTERNATIV
Betalning av vattenfilter/reningsutrustning sker mot faktura (30 dagars betalningsvillkor).
Eller via Swish.
Vi erbjuder dessutom räntefri delbetalning via Wasa Kredit.

För ändring av faktura tillkommer 60 kr i administrativ avgift per ändringstillfälle.

3. LEVERANS
Normal leveranstid är cirka 5 arbetsdagar.

Ej uthämtat paket
Outlösta försändelser omfattas inte av ångerrätten eller 14 dagars returrätten enligt Konsumentverkets rekommendationer. Alla paket ligger kvar på utlämningsställe i 14 dagar innan de returneras till oss. För paket som ej hämtas ut debiteras kunden för frakt- och returkostnad.

För leveranser av pallgods, så måste beställaren boka utkörning inom 7 dagar via DHL. Utebliven bokning resulterar i att godset kommer i retur.  Om utebliven bokning har blivit gjort, så faktureras beställaren för returkostnad samt fraktkostnad. Även en administrativ kostnad tillkommer på minst 495 kr.

4. ÅNGERRÄTT
14 dagars ångerrätt.
Önskar du nyttja ångerrätten ska du, innan ångerfristen (14 dagar) löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till info@svenskvattenanalys.se.

Returfrakt bekostas av kund. De returnerade varorna skall vara i oanvänt, oskadat skick i originalförpackning. Plombering eller skyddsplast får ej vara bruten. Returnera varan tillsammans med kopia av fakturan. Har fakturan betalats sker återbetalning snarast och senast inom 14 dagar från det att vi mottagit returen.

14 dagars ångerrätt gäller även för kundanpassade produkter. En avgift kan komma att tas ut för att återställa produkten.

Om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset förbehåller vi oss rätten att göra ett värdeminskningsavdrag.

Outlösta försändelser omfattas inte av ångerrätten eller 14 dagars returrätten enligt Konsumentverkets rekommendationer. För paket som ej tas emot/hämtas ut debiteras kunden för frakt- och returkostnad.

5. RETUR
Returfrakt bekostas av kund. Är varan defekt vid mottagande står vi för retur samt fraktkostnad för ny vara. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du som kund betalningsansvarig. De returnerade varorna skall vara i oanvänt, oskadat skick i originalförpackning. Plombering eller skyddsplast får ej vara bruten. Returnera varan tillsammans med fakturan.

6. TRANSPORTSKADOR
Vid skadad eller bortkommen vara är Svensk Vattenanalys AB betalningsansvarig så länge instruktioner nedan följts.

När du tar emot din leverans ska du:

 1. Kontrollera att antal paket/kolli stämmer och att det inte finns några som helst synliga skador på emballaget.
 2. Vid eventuell skada eller saknat kolli meddela fraktbolaget (chauffören/ombudet) innan påskrift.


Synlig skada skall reklameras till fraktbolaget vid leverans innan påskrift.
Dold skada skall reklameras till oss, Svensk Vattenanalys AB, inom 5 dagar. Det skadade godset skall bibehållas i det skick som det ankom.

7. FORCE MAJEURE
Svensk Vattenanalys AB ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Svensk Vattenanalys AB inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter skall utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Har omständigheten varat längre än två månader har både du och Svensk Vattenanalys AB rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

8. GARANTI

 • 2 års garanti på PLC
 • 2 års garanti på pump
 • 2 års funktionsgaranti med förutsättning att råvattenkvaliteten inte har försämrats.
 • 1 års garanti på slitage delar som magnetventil, tryckströmsbrytare, smutsfilter, backventil och tryckmätare med förutsättning att råvattenkvaliteten inte har försämrats.
 • Vi garanterar att vattnet efter filtrering bedöms som tjänligt enligt Livsmedelsverkets råd om enskild dricksvattenförsörjning (gäller de riktvärden för vilka filtret/filtren är avsedda för).
 • För att garantin ska gälla krävs att anläggningen är installerad och skött enligt instruktioner, att pumpkapaciteten för filtrets spolvattenbehov uppfylls samt att råvattnets kvalitet inte har ändrats sedan tiden för köpet.
 • Kostnadsfri vattenanalys (efterprov) skall utföras minst 4 veckor efter installation och max 4 månader efter köp.
 • Betalningsvillkor: 30 dagars faktura alternativt delbetalning via Wasa kredit.
 • Villkor enligt konsumentköplagen.


Svensk Vattenanalys AB tar inte ansvar för eventuella skador till följd av felaktig montering av produkt. Vid osäkerhet bör installation ske av fackman. Rådgör med ditt försäkringsbolag om vilka regler som gäller hos dem vid den här typen av installation. Svensk Vattenanalys AB följer Konsumentverkets rekommendationer.

Vi värnar om din integritet

Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vår integritetspolicy förklarar hur vi samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter samt hur vi i övrigt säkerställer att dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning. Det är viktigt för oss att du läser och förstår denna integritetspolicy och att känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter.

 • Integritetspolicy (Wapp)
 • Cookiepolicy (Wapp)